راهنمای نصب کولرگازی
یکی ازکاربردی ترین تجهیزات تهویه مطبوع، کولر گازی است. از این سیستم ها در فصول گرم سال برای ایجاد سرمایش و در فصول سرد سال نیز در جهت ایجاد گرمایش استفاده می کنند. کولرهای گازی از جریان برق برای کار کردن بهره می برند و سرما را به وسیله گاز مایع به گرما تبدیل می کنند به همین علت به این تجهیزات، کولر گازی می گویند. مبحث نصب این کولرها اهمیت بسیاری دارد به همین علت تصمیم گرفتیم موضوع این مطلب را به راهنمای نصب کولر گازی اختصاص دهیم. با ما همراه شوید.
همچنین بخوانید: داکت اسپلیت چیست و چگونه کار میکند؟
راهنمای مرحله به مرحله نصب کولر گازی
نصب پنل داخلی
ابتدا باید یک مکان مناسب روی دیوار در جهت نصب پنل داخلی کولر گازی در نظر بگیرید. بهتر است این مکان به دور از نور خورشید، گرما و محل هایی با امکان نشت گاز باشد. پنل داخلی کولر گازی به حداقل 15 سانتیمتر فضای باز در اطرافش نیاز دارد و ارتفاع آن از سطح زمین نیزباید حداقل 7 فوت (13/2) متر باشد. بهتر است این پنل را به دور از آنتن تلویزیون، خطوط انتقال تلفن و برق وصل کنید به دلیل اینکه این وسایل دارای نویز الکتریکی هستند و ممکن است در پروسه نصب، اختلال ایجاد کنند. توجه داشته باشید دیواری که قرار است وزن کولر گازی را تحمل کند باید به اندازه کافی محکم باشد.
ایمن سازی صفحه نصب روی دیوار
برای انجام این مرحله لازم است که صفحه نصب را روی دیواری که قرار است پنل داخلی نصب شود، نگه داشته و با استفاده از یک تراز، مطمئن شوید که حالت نصب در دو شکل عمودی و افقی برابر است سپس نوبت به ایجاد سوراخ در بخش های مختلف دیوارمیرسد که برای انجام این کار می توانید از یک مته کمک بگیرید. داخل سوراخ ها یک رول پلاک قرار داده و صفحه را به وسیله پیچ به دیوار محکم نمایید.
ایجاد سوراخ در دیوار برای لوله کولر گازی
در این مرحله باید یک مکان مناسب در جهت ایجاد سوراخ برای لوله کولر گازی در قسمت خالی براکت پیدا کنید. بهتر است قطر این سوراخ حدود 7 الی 5/7 سانتیمتر باشد سپس یک فلنج که حالت انعطاف پذیردارد را درون سوراخ بگذارید.
چک کردن اتصالات الکتریکی
اکنون زمان آن است اطمینان حاصل کنید که کابل های برق به پایانه های پیچ وصل شده اند همچنین باید بررسی کنید که مطابق با نمودارهای ارائه شده با کولر گازی باشند.
متصل کردن لوله ها
لوله کشی باید از سمت واحد داخلی در جهت سوراخی که روی دیوار حفر شده است صورت بگیرد. لازم است یک لوله پی وی سی را به اندازه کوتاهتر از طول این سطوح، برش دهید. اکنون نوبت آن است که لوله را درون سوراخ قرار دهید سپس کابل برق و لوله تخلیه را با کمک چسب برق به هم ببندید و لوله را به واحد داخلی وصل کنید. هدایت کابل ها و لوله ها نیز باید از طریق سوراخی که روی دیوار ایجاد شده است انجام گیرد. در پایان کار مطمئن شوید که تخلیه آب در محل مناسب صورت می گیرد.
وکیوم کردن کولر گازی
یکی از مهمترین مواردی که در زمان نصب کولر گازی باید در نظر بگیرید، وکیوم کردن آن است. پس از اتمام مراحل نصب پنل داخلی، لوله کشی و کابل کشی، نوبت به وکیوم سازی کولر گازی میرسد. وکیوم کردن کولر گازی به مفهوم ایجاد خلاء در پنل و لوله های رفت و برگشت است. پس از لوله کشی و نصب پنل، فشار هوایی که در جو وجود دارد وارد آنها میشود و پس از نصب باید اقدام به خارج کردن این هوا کنید . برای این کار از دستگاهی به نام پمپ وکیوم ساکشن استفاده می کنند. برای تکمیل این پروسه نیاز به ابزاری به نام گیج فشار نیز خواهید داشت.
مراحل نصب کندانسور در فضای باز
برای نصب کندانسور، آن را در فضای باز قرار می دهند. توجه داشته باشید که این فضا باید بدون هیچ گرد و غباری باشد. بهتر است حداقل سی سانتیمتر فضا در اطراف کندانسور وجود داشته باشد که نصب، بهتر انجام گیرد. در صورت امکان، بهتر است کندانسور را در سایه قرار دهید تا در معرض وزش باد نیز نباشد.
اکنون نوبت اتصال سیم برق به کندانسور است. برای این کار باید از دفترچه راهنما کمک بگیرید تا سیم ها را در محل درست خود نصب کنید. لوله ها را نیز بر طبق دفترچه راهنما به یونیت های خارجی و داخلی متصل کنید. در این مرحله باید دو جهت لوله های مسی را محکم کنید و پس از اتمام این مرحله، پنل داخلی و کندانسور را به هم وصل کنید.
همچنین بخوانید: 7 نکته طلایی افزایش طول عمر کولر
راه اندازی نهایی کولر گازی
در این مرحله به یک پمپ خلاء نیاز دارید تا به کمک آن، هوای داخل لوله ها را خارج کنید. این کار را تا زمانی که دستگاه عدد 10 میلیمتر جیوه را نشان دهد، ادامه دهید سپس پمپ را خاموش کرده و اتصالات را چک کنید تا مطمئن شوید نشتی وجود ندارد و پس از آن، اقدام به جدا سازی پمپ خلاء کنید.
اگر می خواهید کابل ها و لوله ها قطع نشوند می توانید با کمک یک گیره آن ها را به دیواره وصل نمایید سپس نوبت به آب بندی سوراخ دیوار میرسد که برای انجام این مرحله می توانید از اسپری فوم کمک بگیرید. اجازه دهید تا فوم به طور کامل خشک شود سپس اقدام به روشن کردن دستگاه کنید.
سخن آخر
در انتهای مطلب، لازم است برخی از نکاتی را که درهنگام نصب کولر گازی باید رعایت کنید را به طور خلاصه بررسی کنیم.
سعی کنید پنل داخلی را در مکانی نصب کنید که مانعی در مقابل آن نباشد تا باد کولر به تمامی نقاط انتقال پیدا کند.
زمانی که کندانسور را نصب می کنید باید محل قرار گیری آن را جوری انتخاب کنید تا در زمانی که نیاز به سرویس کولر داشتید، تکنیسین بتواند به آن دسترسی داشته باشد.
اگر هر گونه نشتی در اتصالات و قسمت زیر پنل مشاهده کردید، آن اتصال را باید آچار کشی کنید. برای انجام این کار می توانید از آچار فرانسه استفاده کنید. اگر مجددا آن قسمت، دچار نشتی شد باید اقدام به جمع کردن گاز دستگاه کنید.
تاسیسات الوند با فروش و نصب کولر گازی و اسپلیت ایران رادیاتور با سرعت و کیفیت بالا میتواند برای شما آب و هوای مطلوبی در منازل به ارمغان آورد.