گرمایشی

معرفی انواع مشعل

در این مطلب ما به معرفی انواع مشعل گرمایی به طور جامع میپردازیم. پس برای اطلاع از انواع مشعل گرمایی با ما همراه باشید

برای معرفی انواع مشعل عموم مردم به یاد مشعل های گازی، دوگانه سوز و گازوئیلی می افتند

معرفی انواع مشعل بر اساس نوع سوخت

برای انتخاب مشعل، نوع سوخت و مقدار گرمایش مربوطه، قطر لوله شعله گیر برای قرارگیری در دیگ و امکان نصب مشعل در جلوی دیگ را تعیین کنید. برای انتخاب مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور بهینه خود می‌توانید با تکنسین‌های شرکت دماتجهیز مشورت کنید.

 

مشعل گاز

مشعل روغن سبک

دوگانه سوز

مشعل روغن سنگین

چند مشعل

گازوئیل

عملیات مشعل‌های عمومی

در مشعل‌های فن، شروع کار بر اساس ترموستات دیگ و برنامه رله است. ابتدا فن ورودی هوا به مدت ۳۰-۶۰ ثانیه با فرمان رله فعال می‌شود و سپس شمع فعال می‌شود. پس از آن، شیر سوخت الکتریکی (گاز، گازوئیل، مازوت) باز می‌شود و سوخت وارد محفظه احتراق دیگ یا بخاری می‌شود. سپس یک جرقه در مقابل شعله پخش کن شعله ایجاد می‌کند. پس از تولید شعله، دیگر نیازی به جرقه یا قوس الکتریکی نخواهد بود و با فرمان فتوسل یا یون، شمع غیرفعال می‌شود و مشعل به سوختن ادامه می‌دهد تا ترموستات به آن دستور خاموش شدن بدهد.

الکتروموتور فن ورودی هوا با برق تک فاز یا سه فاز بر اساس ظرفیت مشعل و با سرعت چرخشی ۲۹۰۰ RPM کار می‌کند. بدنه مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور معمولاً از آلومینیوم ریخته‌گری ساخته شده است که سایر اجزاء به آن متصل می‌شوند.

 

مشعل گازی ایران رادیاتور

در ادامه معرفی انواع مشعل گرمایی باید به مشمشعل‌های گازی مورد استفاده برای سوزاندن گاز طبیعی طراحی شده اند. سرعت جریان گاز توسط یک شیر الکتریکی تنظیم می‌شود و هوای احتراق توسط یک دمنده نصب شده بر روی محور موتور تامین می‌شود.

بر اساس ظرفیت، میزان جریان هوا به صورت دستی یا خودکار توسط یک دمپر روی مشعل تنظیم می‌شود.

گاز از فیلتر عبور می‌کند، با هوا مخلوط می‌شود و برای احتراق آماده می‌شود. اگر فشار هوای احتراق کافی نباشد یا فشار گاز از فشار گاز در نظر گرفته شده بیشتر یا کمتر شود، سنسورهای فشار باعث خاموش شدن مشعل از طریق سوئیچ‌های فشار هوا و گاز می‌شوند که از طریق یک رله کنترل می‌شوند.

مشعل‌های گازی ایران رادیاتور در انواع دمنده یا مجهز به فن و بدون فن (بی صدا) هستند. مشعل‌های آبگرمکن بدون مخزن آپارتمانی از نوع گازی بدون دمنده (بی صدا) می‌باشند.

مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور

مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور از فن‌های سانتریفیوژ برای هواگیری استفاده می‌کنند. فن بر روی شفت الکتروموتور با سرعت دورانی ۲۹۰۰ دور در دقیقه نصب می‌شود. هنگامی که موتور روشن می‌شود، فن ورودی هوا فعال می‌شود و هوا از طریق پره‌ها شروع به جریان می‌کند. جریان هوا توسط یک دمپر در دریچه ورودی کنترل می‌شود که دهای کوچک به صورت دستی و در مشعل‌های بزرگ توسط سروموتور کار می‌کند. جریان هوا از طریق دمپر بر اساس مقدار سوخت تنظیم می‌شود. پمپ دیزل در مشعل‌های فشار قوی معمولاً از نوع چرخشی یا دنده‌ای است.

مکانیسم عملیاتی مشعل سوخت مایع

سوخت مایع به طور کامل از طریق یک پمپ دیزل یا مازوت تبخیر می‌شود (اتمیزه می‌شود) تا احتراق مناسب حاصل شود. سوخت مایع پودری با هوا از طریق یک نازل یا چند نازل (بر اساس ظرفیت) مخلوط می‌شود. مخلوط هوا و سوخت با جرقه‌ای که توسط شمع تولید می‌شود می‌سوزد. محصولات احتراق باید پس از تبادل حرارت از محفظه احتراق خارج شوند.

ویژگی‌های مشترک مشعل سوخت مایع

نیاز به اتمیزه کردن سوخت مایع؛

برای مخلوط شدن به هوا و هوای احتراق نیاز دارید.

سوخت‌های مایع در مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور باید قبل از احتراق اتمیزه شوند، زیرا عمدتاً دارای درجه اکتان پایین هستند و در فاز مایع به راحتی مشتعل نمی‌شوند. به عنوان مثال، قرار دادن یک کبریت روشن در یک بشکه روغن شعله را به سرعت از بین می‌برد. چنین سوخت‌هایی باید قبل از احتراق تبخیر شوند (اتمیزه شوند). اتمیزه کردن تماس بین سوخت و اکسیژن را افزایش می‌دهد و اشتعال را افزایش می‌دهد.

مشعل دوگانه‌سوز ایران‌رادیاتور

برای این که مشعل دوگانه‌سوز ایران‌رادیاتور بتواند فعالیت استانداردی را داشته باشد، اجزای تشکیل دهنده آن می بایست وظایف خود را به بهترین شکل انجام بدهند. کنترل شعله یکی از وظایف مهم در مشعل ها می باشد. در مشعل های دوگانه سوز این وظیفه بر عهده چشم الکتریکی است. در حقیقت چشم الکتریکی موجود در ساختار مشعل های دوگانه سوز می بایست به خوبی تشکیل و یا عدم تشکیل شعله را بررسی کرده و آن را مدیریت کند. مواقعی که شعله در تشکیل نشده و یا حتی شناسایی به وسیله چشم الکتریکی شناسایی نشود، این قطعه وظیفه داشته تا با همکاری رل، به شکل دقیقی مشعل موردنظر را خاموش بکند.

در بیشتر مشعل های دوگانه سوز می توان کلیدی را با مفهومی کنترل فشار مشاهده نمود. وجود این کلید سبب می شود تا در صورت نوسانی بودن فشار، مشعل دوگانه‌سوز ایران‌رادیاتور خاموش شده و به آن آسیب وارد نشود. بیشتر این مشعل ها برای این که بتوانند اکسیژن استانداردی را به قسمت مربوط به احتراق منتقل کنند، از قطعه ای به نام دمپر اتوماتیک بهره می برند. یکی از نگرانی هایی که حین فعالیت این مشعل ها وجود دارد، پخش گازوئیل در محیط مربوط به احتراق مشعل می باشد. اما با وجود قطعه ای به نام شیر برقی این نگرانی نیز برطرف خواهد شد. به این ترتیب این مشعل با داشتن قطعاتی کاربردی در ساختار خود می توانند از عملکرد بسیار مفیدی برخوردار باشند.

 

چهار گروه اصلی مشعل‌های سوخت مایع

جت فشار

مخزن چرخشی

هوا/بخار اتمیزه شده

اتمیزه کردن هوای کم فشار

مشعل مازوت

در ادامه معرفی انواع مشعل باید به مشعل های مازوت اشاره کرد. این مشعل‌ها از یک نازل برای تبخیر سوخت استفاده می‌کنند. قطرات باید الگوی خاصی داشته باشند و نازل را در یک زاویه مشخص با توزیع یکنواخت ترک کنند. رایج‌ترین الگوی جریان، شکل مخروطی است. تبخیر سوخت نیاز به انرژی دارد. انرژی مذکور از طریق پمپ دیزل یا مازوت به صورت فشار وارد سیستم می‌شود و سپس به سرعت تبدیل می‌شود. هنگام استفاده از مشعل مازوت، یک پیش گرم کننده برای سوخت برای جلوگیری از کاهش انعطاف‌پذیری مازوت در شرایط سرد ضروری است.

انواع مکانیسم نازل‌های سوخت مایع مورد استفاده در مشعل‌ها

در مشعل گازوئیلی ایران رادیاتور یک جزء کوچک که به نام نازل شناخته می‌شود، سوخت را در مشعل‌های جت تحت فشار که از سوخت مایع استفاده می‌کنند، اسپری می‌کند. نازل‌ها با توجه به سرعت جریان و الگوی پاشش و زوایای خود متفاوت هستند. پمپ دیزل سوخت را با فشار به داخل نازل پمپ می‌کند. هنگام خروج از دهانه، سوخت توسط نیروی گریز از مرکز به عنوان یک لایه نازک و با سرعت بالا از مرکز نازل خارج می‌شود. سه نوع اصلی نازل بر اساس الگوی اسپری آن‌ها وجود دارد. زاویه و الگوی پاشش باید با توجه به محفظه احتراق و طراحی مشعل انتخاب شود. زوایای استاندارد پاشش سوخت در نازل‌ها ۳۰.۳۵۰، ۶۰.۷۰، ۸۰ و ۹۰ درجه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *